Beste leden,

Het kan je niet ontgaan zijn; ook de sportscholen in Leek hebben, met pijn in het sportieve hart, de deuren moeten sluiten. Vanwege de noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zal Sportcentrum Leek tot tenminste 6 april gesloten blijven. Wij begrijpen dat het juist in deze periode belangrijk is om je gezonde levensstijl en weerstand op peil te houden. Het feit dat wij je daarin tijdelijk niet kunnen ondersteunen op locatie spijt ons zeer. We hopen dat iedereen die toch behoefte heeft aan beweging zijn of haar weg kan vinden naar onze social media kanalen en websites, waarop we blijven aansporen en inspireren tot een fitte levensstijl.

Een situatie als deze blijft echter voor iedereen verwarrend. We krijgen dan ook veel vragen met betrekking tot de betaling van abonnementsgelden. Met dit bericht proberen we zoveel mogelijk onduidelijkheden voor je weg te nemen. Mocht je desondanks het antwoord op jouw vraag hier niet tussen zien staan, neem dan gerust contact met ons op. Want ook al zijn onze fysieke deuren gesloten, we blijven voor je klaar staan.

Is Sportcentrum Leek geopend voor leden?
Nee, tot tenminste 6 april is Sportcentrum Leek gesloten voor leden. Voorlopig houden we deze datum aan. Mocht de overheid tot een nieuwe datum besluiten, dan zullen wij hierin meegaan. Zodra we hier meer over weten, zullen we dit via de verschillende social media kanalen en op onze websites bekend maken.

Wel zijn de gebouwen geopend voor een aantal werknemers. Zij zullen onder andere de fitnesszalen van top tot teen schoonmaken en hier en daar opknappen, uiteraard terwijl ze zich houden aan de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen we ook na deze vervelende periode een optimaal hygiënische en functionerende sportervaring bieden.

Ik wil graag thuis blijven bewegen. Hoe kunnen jullie daarbij helpen?
In deze lastige tijd zullen we ons best doen om je de middelen aan te reiken om thuis te kunnen blijven werken aan je conditie en kracht. Want of je nou al jaren lid bent bij ons, of je pas recent aan ons hebt verbonden; jouw fitheid en gezondheid is onze prioriteit. Zo staan er video’s van Les Mills op de website van Sportcentrum Leek en zijn de instructeurs druk bezig om iedere dag een videotraining te plaatsen op de social media kanalen. Ook worden er livestreams gehouden voor de groepslessen en bestaat er de mogelijkheid om fitness materialen te lenen.

Heb ik recht op compensatie nu ik Sportcentrum Leek niet in kan?
We begrijpen natuurlijk dat sommige leden zich dit zullen afvragen. Uit de informatie die wij krijgen van de brancheorganisatie NL Actief is het antwoord hierop vooralsnog echter nee. Ook de andere sportscholen in Leek zullen deze lijn volgen.

Omdat dit een wellicht onverwacht antwoord is, geven we graag uitleg:
Net als de rest van Nederland, verkeert onze branche momenteel in een zeer bijzondere situatie. Vanwege de ingrijpende overheidsmaatregelen kunnen wij onze diensten niet aanbieden en vormt zich een overmachtsituatie. Hierdoor is ontbinding van de gesloten overeenkomsten niet mogelijk. We begrijpen dat niet iedereen het met deze beslissing eens zal zijn, maar vanwege de tijd die verstrijkt totdat overheidssteun op gang komt, hebben we momenteel geen andere keuze.

Ook het opschorten van de betalingsverplichting zal voor ons zeer grote gevolgen hebben. Zonder jouw loyaliteit zouden wij het simpelweg niet voor elkaar kunnen krijgen om na deze overweldigende situatie weer goed functionerende sportscholen te kunnen openen. Het spijt ons zeer dat we op dit geen positiever antwoord op deze vraag kunnen geven. We zullen het uiteraard laten weten aan alle leden wanneer de situatie verandert.

Als de sluiting langer duurt dan tot 6 april, heb ik dan wel recht op compensatie?
Wij hopen je natuurlijk weer te kunnen begroeten in april, maar mocht dit nog niet toegestaan zijn, dan zullen we je compenseren door je in je laatste maand van je lidmaatschap gratis te laten sporten.

Deze uitzonderlijke situatie vraagt veel van zowel onze collega’s als onze leden. We vragen je dan ook om begrip te hebben voor de onzekerheid gedurende deze periode en we kunnen je garanderen dat we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk weer open kunnen en de ongemakken kunnen compenseren. We hopen je binnenkort weer te kunnen begroeten in Sportcentrum Leek en wensen iedereen sterkte en succes in deze situatie. Wees voorzichtig, let op jezelf en vergeet ook vooral elkaar niet. Tot snel!